مقالات

جدول برنامه ریزی کارهای خانه

جدول برنامه هفتگی نظافت منزل

در این مقاله ما به ارئه جدول برنامه هفتگی نظافت منزل و بررسی برخی نکات برای برنامه ریزی کارهای خانه و نظافت آن ارائه خواهیم کرد که خانم‌ های خانه‌ دار و تمام اعضای خانواده می‌ توانند با کمک یکدیگر این برنامه را رعایت کرده و نهایتا خانه ای تمیز و آرام داشته باشند. همچنین برای کمک به خانم های خانه دار یک لیست کارهای خانه را ارائه می دهیم.

پاکیزه نگه داشتن منزل شخصی کار آسانی نمی باشد و اگر کارها روی هم جمع شوند، می‌ توانند بسیار عذاب آور، خسته‌کننده و وقت گیر باشند. اما با رعایت نظافت توسط اعضای خانواده و همچنین همکاری کردن در کارهای خانه می توان یک منزل مرتب را برای هفت روز هفته داشته باشیم. مسلما مانند هر کار دیگری نظافت خانه نیز با همکاری و داشتن برنامه‌ ریزی بهتر پیش خواهد رفت.

همیشه کارها با داشتن یک برنامه درست و دقیق بهتر انجام می گیرند. برنامه ریزی کارهای خانه نیز روندی است که بسیار کمک می کند تا کارهای خانه دقیق صورت گرفته و فعالیت ها به سرعت و به درستی انجام گیرند. شما می توانید برنامه ریزی کارهای خانه خود را یادداشت کنید و با خیال آسوده به انجام تک تک آن ها بپردازید.

لیست کارهای خانه

قبل از اینکه به مطالعه این مقاله بپردازید توصیه می شود ابتدا مقاله لیست وسایل نظافت منزل را بخوبی مطالعه کنید

اگر دوست داشته باشید می توانید تمام کارهای خانه را مانند یک جدول نوشته (شکل 1)، سپس در جدول دیگری آن ها را تقسیم کرده و بعد از انجام دادن کارها جلوی آن یک تیک بزنید.
لازم به ذکر است که تفریح، استراحت، مطالعه، ورزش و برنامه های شخصی را نیز حتما جز برنامه های خود قرار داده و به ابعاد مختلف زندگی خود توجه داشته باشید.

خرید فرش دخترانه اتاق کودک

جدول برنامه ریزی کارهای خانه توسط اعضا

با داشتن یک برنامه منظم و منسجم شما می توانید به تمام بخش های زندگی خود برسید.
نیاز نیست برخی از کارهای خانه و یا نظافت آن‌ هر روز و یا هر هفته انجام شود. ممکن است انجام برخی کارها تنها به ماهی یک بار رسیدگی احتیاج داشته باشد.

شما باید کارهای هر ماه را تقسیم کرده و هر بخش آن را به صورت روزانه، هفتگی و ماهانه انجام دهید تا کارها روی هم تلنبار نشوند.

همچنین کارهای روزانه را در ساعات مختلف روز تقسیم کنید که راحت تر پیش بروند. برای برنامه ریزی کارهای خانه آن ها را به سه دسته روزانه، هفتگی و ماهانه تقسیم کردیم که در ادامه این دسته بندی ها را توضیح خواهیم داد تا شما بتوانید راحت تر برنامه ریزی خود را انجام دهید.

خرید پرده اتاق خواب

جدول برنامه هفتگی نظافت منزل

در ادامه به ارائه یک جدول هفتگی و برنامه نظافت منزل می پردازیم:

ایام هفته وظیفه اول وظیفه دوم وظیفه سوم وظیفه چهارم
شنبه جارو کشیدن اتاق ها طی کشیدن راه پله تمیز کردن سرویس بهداشتی تمیز کردن زیر میزها
یکشنبه تمیزی وان و دوش تمیزی پرده حمام تعویض حوله ها تمیزی پادری ها
دوشنبه تمیزی ماکروویو تمیزی اوپن آشپزخانه تمیزی تلویزیون تمیزی اجاق گاز
سه شنبه پرت کردن روزنامه ها پرت کردن غذاهای مانده پرت کردن لباس کهنه ها پرت کردن کاغذ زباله
چهارشنبه شستن لباس ها اتو کشیدن دسته بندی لباسها شستن روتختی ها
پنجشنبه جارو کشیدن
جمعه تعطیل تعطیل تعطیل تعطیل

برنامه ریزی روزانه یک زن خانه دار

جدول برنامه نظافت منزل و لیست کارهای خانه یک زن خانه دار می تواند به دو دسته قبل از بچه داری و بعد از بچه داری تقسیم شود . برای مثال مادری که صاحب فرزند است ساعت ها در روز مشغول رسیدگی به امورات کودک خود از قبیل ( بازی و سرگرمی ، نظافت ، تربیت و آموزش می باشد )

اما یک زن خانه دار که هنوز صاحب فرزندی نشده می توانید برنامه خود را براساس اولویت کارها مشخص کند بخشی از زمان خود را به نظافت روزانه منزل و بخش دیگر را می تواند به خرید و یا آشپزی برای ناهار و شام بپردازد

درصورتیکه که کارها با برنامه ریزی دقیق و درست پیش برود میتواند تایم اضافی خود را نیز به تماشای تلویزیون و مطالعه و سرگرمی نیز بپردازد.

خرید سطل و جا دستمال

برنامه ریزی نظافت روزانه منزل

 

برنامه هفتگی نظافت منزل

به منظور نظافت روزانه منزل ابتدا باید لوازم مخصوص این کار تهیه شود. البته اگر شما تمام مواد شوینده و تجهیزات لازم نظافت را در خانه داشته باشید، کار شما با سرعت بالاتری انجام خواهد گرفت. البته لازم به ذکر است که برای تهیه لوازم نظافت به خود سخت نگیرید و سعی کنید بر حسب نیاز و کاری که در آن روز قصد انجام آن را دارید، لوازم را تهیه و یا انتخاب کنید.

شما برای نظافت برخی نقاط منزل می توانید از مواد طبیعی مانند جوش شیرین و یا سرکه استفاده کنید. جوش شیرین دارای خاصیت ضد عفونی کنندگی است و باعث از بین رفتن باکتری‌ ها می‌ شود. همچنین سرکه می‌ تواند بوی بد را به دلیل قابلیت چربی زدایی خود، از بین ببرد.

در کل این دو ماده در کنار هم می توانند آلودگی های محیط را پاک کنند. همچنین این مواد سالم هستند و از نظر اقتصادی نیز به صرفه می باشند.
بعد از تهیه تجهیزات لازم مرحله بعد، برنامه‌ ریزی نظافت است که شامل انتخاب فضاهای مورد نظر برای نظافت و همچنین زمانبندی انجام کارها می باشد.

برنامه ریزی کارهای خانه باعث می شود که افراد در هنگام کارها دارای آرامش خاطر باشند، انرژی و روحیه بگیرند و همچنین از اتلاف وقت جلوگیری شود.

خرید پرده اتاق دخترانه

کارهای روزانه شامل

  • پختن وعده های غذا
  • تمیزی و جمع کردن آشپزخانه در پایان روز
  • شستن ظروف
  • جمع آوری لوازم کودک
  • جمع کردن لباس ها و رختخواب ها
  • بیرون بردن زباله ها

و موارد مشابه دیگر می باشد. شما با تهیه جدول برنامه ریزی کارهای خانه می توانید زمان خود را مدیریت کنید و متوجه شوید که چه کار هایی را در چه زمانی می توانید انجام دهید. این لیست باید متناسب با نیاز و وقت شما تنظیم شده باشد.

در قسمت برنامه ریزی کارهای خانه شما باید برنامه را برای هر یک از اعضای خانواده نیز تعیین کنید. هنگامی که کارها در بین اعضای خانواده تقسیم شوند، با سرعت بالاتری انجام خواهند گرفت. بنابراین یکی از بخش‌های برنامه ریزی کارهای خانه تقسیم بندی آن ها بین اعضای خانواده می باشد.

همچنین بخوانید : نکات کاربردی در چیدمان آشپزخانه

برنامه ریزی نظافت منزل توسط اعضای خانواده

شما باید این تقسیم بندی را انجام داده و به اطلاع اعضای خانواده برسانید.
هنگامی که نظافت منزل به صورت روزانه و با کمک تمام اعضای خانواده و بر طبق برنامه ریزی کارهای خانه صورت بگیرد، در روز تنها حدود ده دقیقه تا یک ربع از زمان هر فرد را به خود اختصاص خواهد داد. در این صورت دیگر لازم نیست، در آخر هفته و تعطیلات به جای استراحت و تفریح ،ساعت های طولانی را به نظافت منزل بپردازید.
در کارهای روزانه لازم است صبح هنگامی که هر یک از اعضای خانواده از خواب بیدار می شوند، روانداز و ملافه رو تختی خود را مرتب کنند.

شستشوی روزانه رواندازها ضرورتی ندارد و شستشوی دو بار در ماه میزان معقول آن می باشد. همچنین بهتر است که بعد از هر وعده غذایی ظرف های آن وعده را بشویید. به این دلیل که نشستن ظرف ها سبب تلنبار شدن آن ها روی یکدیگر شده و به آشپزخانه شما یک ظاهر زشت و کثیف می‌ دهد.

خرید فرش آشپزخانه

برنامه ریزی روزانه و پاک کردن سطوح آشپزخانه

از مواردی که حتماً باید در برنامه ریزی کارهای روزانه خود قرار دهید، پاک کردن سطوح آشپزخانه پس از انجام آشپزی می باشد. هنگامی که بعد از هر وعده آشپزی با یک دستمال تمیز سطوح را پاک کنید، لکه های چربی و غذا روی اجاق گاز و دیواره های کنار آن باقی نمی‌ماند و کار نظافت هفتگی شما نیز راحت تر خواهد شد.
اگر در خانه کودک خردسال دارید بهتر است که لباس‌ها را هر روز بشویید. به این دلیل که کودکان خردسال با ریختن مواد غذایی، لباس های خود را رنگ می کنند و با شستن روزانه می توانید از چرک مرده شدن لباس ها جلوگیری کنید.

بهتر است این کار در ساعات پایانی روز که کودک خواب است و ساعاتی که اوج مصرف نمی باشد صورت گیرد. همچنین لازم به ذکر است که بهتر است پس از خوابیدن کودک خردسال، اسباب بازی های پخش شده را به صورت یکجا جمع آوری کنید. تنها وسایل را از سر راه بردارید تا منزل شما مرتب تر شود.

شما می توانید در پایان هر روز با دستمال تمیزی که کمی آن را مرطوب کرده اید، مقداری از گرد و غباری که روی نقاط مختلف و لوازم نشسته را پاک کنید.

لازم به ذکر است که هرشب زباله های مربوط به آن روز را در ساعت مشخص بیرون بگذارید این مسئله یکی از مسائل مهم در نظافت خانه می باشد، زباله هایی که در خانه بمانند از خود بوی نامطبوعی ساطع کرده و سبب آلودگی محیط خانه شما خواهند شد.

مهمترین کارها برای نظافت هفتگی

خرید روتختی پسرانه

مهم ترین کارها برای نظافت هفتگی

شما با برنامه ریزی کارهای خانه و انجام دادن روزانه آن ها قدم بزرگی در تمیز نگه داشتن منزل خود برداشته اید. اما لازم است که برخی کارها را هر هفته یا هر ماه انجام دهید‌. در این بخش کارهایی را که به صورت هفتگی نیاز به انجام دادن آن ها دارید بررسی خواهیم کرد.

آشپزخانه نسبت به بقیه نقاط منزل به دلیل وجود چربی های مختلف غذاها بیشتر کثیف می شود. شما با پاک کردن روزانه چربی ها باعث می شوید تمیزی هفتگی راحت تر شود. لازم است که در آخر هر هفته با شوینده های مناسب از بین بردن چربی ها و انواع لکه بر ها، گاز، دیوارهای آشپزخانه و کابینت ها را تمیز کنید.

برنامه ریزی روزانه برای نظافت منزل

یکی از لوازم مهم آشپزخانه، یخچال است. غذاها و میوه های مانده در یخچال می توانند سبب ایجاد بوی بد در یخچال شوند. شما باید کشوها و قفسه های یخچال را بیرون آورده و مواد اضافی آن را بیرون بریزید و سطح داخلی و بیرونی آن را با دستمال مرطوب پاک کنید.
تمیز کردن حمام و دستشویی نیز یکی از مهم ترین بخش هایی است که باید حتماً در جدول برنامه ریزی کارهای خانه خود قرار دهید.

شما می توانید با انواع شوینده های صنعتی و یا طبیعی که در ابتدای مقاله به بررسی آن ها پرداختیم، شیر آب، دستگیره و سرامیک و کاشی های کف و دیواره حمام و دستشویی را تمیز کنید.
اگر شما در منزل شخصی خود گلخانه دارید و یا بخشی از منزل خود را به جای گل و گیاه و گلدان اختصاص داده اید، لازم است به صورت هفتگی، زمانی را برای تمیز کردن گلدان ها و جابجایی آن ها اختصاص دهید.

شستن لباس ها، جارو زدن خانه و گردگیری نیز از مواردی است که در دسته بندی نظافت هفتگی می گنجد. همچنین خریدهای خانه نیز می تواند در هر یک از برنامه های روزانه، هفتگی و یا ماهانه قرار داشته باشد. اما بهترین و معقول ترین گزینه به صورت هفتگی می باشد.

خرید پرده اتاق پسرانه

جزئیات نظافت منزل در برنامه ماهانه

جزئیات نظافت منزل در برنامه ماهانه

برخی از نقاط خانه هستند که نیاز به نظافت هفتگی و روزانه آن ها نمی باشد. اما بهتر است که این بخش ها به صورت ماهانه تمیز شوند، تا با گذشت روزها و هفته های متوالی آلودگی در این بخش ها جمع نشود.

یکی از این موارد پاک کردن شیشه ها و پنجره ها و آینه‌ های خانه می باشد که باید در برنامه ریزی کارهای خانه گنجانده شود. همچنین لبه های پنجره ها نیز نقاطی هستند که گرد و غبار در آن ها بسیار پدیدار می‌ شود.

شما می‌ توانید هر ماه با مرتب کردن وسایل متوجه شوید که از کدام یک از کالا‌ها و یا لباس های خود استفاده نکرده اید. بعد از تشخیص این کالاها می توانید آن ها را به خیریه اهدا کرده و یا کالا را بفروشید.

این مسئله یکی از قانون های ساده و کوچک است که به مرتب و زیباتر شدن خانه شما کمک بسزایی خواهد کرد و سبب جریان انرژی مثبت در آن می شود.
همچنین پتوها، فرش ها و یا لوازم آشپزخانه مانند مایکروفر نیز از مواردی هستند که شما می‌ توانید هر ماه و یا دو یا سه ماه یکبار به تمیزی آن ها بپردازید‌. به این دلیل که با گذشت زمان ممکن است که این موارد بوی بدی به خود بگیرند.

در این مقاله سعی شد تا شما را با لیست کارهای خانه و برنامه ریزی برای انجام آنها و زمانبندی نظافت روزانه منزل با کمک اعضای خانواده آشنا کنیم . امیدوارم از خواندن این مقاله لذت ببرید و چنانچه در این زمینه تجربیاتی دارید می توانید در بخش نظرات برای ما و سایر خوانندگان این مقاله به اشتراک بگذارید.

سوالات متداول

چگونه با برنامه ریزی کارهای منزل را آسان تر مدیریت کنیم؟

داشتن یک برنامه ریزی مناسب کارها را آسان تر خواهد کرد.در این مقاله ما شما را با اصول یک برنامه ریزی دقیق برای انجام کارهای منزل آشنا می کنیم.

جدول برنامه ریزی کارهای منزل شامل چه مواردی می باشد؟

کارهای منزل شامل : تمیزکاری قسمت های مختلف خانه و موارد دیگری می شود که ما در این مقاله با ارائه یک جدول کامل به لیستی از این کارها و نحوه مدیریت انجام آنها پرداخته ایم.

بازگشت به لیست

2 نظر در “جدول برنامه ریزی کارهای خانه

  1. کبری هاجری گفت:

    سلام ممنون از مطلب فوق العادتون این برنامه ریزی ها خیلی بمن کمک کردند
    اگر براتون مقدور در مورد برنامه ریزی روزانه یک زن خانه دار هم توضیح دهید

    1. mrsam گفت:

      سلام و درود بسیار خوشحالیم که تونستیم کمکتون کنیم
      در پاسخ به سوال شما باید گفت
      نظافت، ۱۰ دقیقه: آشپزخانه و حمام از مکان‌هایی هستند که به نظافت بیشتری نیاز دارند. پس می‌توانید دوشنبه، چهارشنبه و جمعه را به نظافت آشپزخانه، و سه‌شنبه و پنج‌شنبه را به نظافت حمام اختصاص دهید. برای اینکه نظافت بیش از ۱۰ دقیقه طول نکشد، می‌توانید از زمان‌سنج استفاده کنید یا آهنگی پخش کنید که مدت‌ آن ۱۰ دقیقه است تا با تمام‌شدن آن، متوجه پایان زمان مدنظر شوید.
      به همین سادگی! انجام این کارها اتوماتیک نیست، اما با زمان‌بندی می‌توانید در سریع‌ترین زمان ممکن به نظافت همه‌ی مکان‌های مدنظرتان برسید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.