مقالات

نکات مهم در خرید و استفاده از انواع ظروف غذاخوری

خرید انواع ظروف پذیرایی

امروزه انواع ظروف غذاخوری در بازار موجود هستند که از مهمترین آن ها می توان به پیرکس و آرکوپال، بلور،، چینی و سرامیکی اشاره کرد. این ظروف ها در طرح ها و شکل های مختلف به شما ارائه می شوند.

اما این نکته را باید به خاطر سپرد که برای استفاده و خرید ظروف غذاخوری باید برخی از نکات را مد نظر قرار داد. در ادامه قصد داریم انواع ظروف غذاخوری و نکات مهم که هنگام خرید و استفاده از آن ها باید در نظر گرفته شوند را مورد بررسی قرار دهیم. آیا استفاده از انواع ظروف غذاخوری برای انواع غذاهای گرم و سرد مناسب است و آیا استفاده از آن ها در فر با دماهای بالا امکان پذیر است. برای یافتن پاسخ مناسب برای این سوال ها توصیه می کنیم ما را تا پایان همراهی نمایید.

انواع ظروف پذیرایی

ظروف شیشه ایی

یکی از انواع ظروف غذاخوری که در عصر حاضر استانداردهای مورد نیاز برای ساخت آن ها در صنایع وجود دارد ظروف شیشه ای هستند. این ظروف باید از هرگونه ترک عاری باشند زیرا وجود ترک در آن ها مقاومت مکانیکی شیشه این ظروف غذاخوری را تا حد زیادی کاهش می دهد.

نکات مهم در خرید ظروف شیشه ای

هنگام خرید ظروف شیشه ای به عنوان ظروف غذاخوری باید نکات مهمی را مد نظر قرار داد که در ادامه به ذکر این نکات خواهیم پرداخت.

  • سطوح داخلی و خارجی ظروف شیشه ای باید به طور کامل صاف و یکنواخت باشند.
  •  محل اتصال و جوش موجود روی بدنه این ظروف غذاخوری نباید برنده و تیز باشند.
  • این ظروف غذاخوری نباید رگه های رنگی قابل رویت داشته باشند.
  •  این نکته را به خاطر بسپارید که وجود لکه یا سطوح تیره روی ظروف شیشه ای که در اثر شستشو با آب داغ تمیز نشوند غیر مجاز خواهد بود.
  • دقت کنید که وجود حباب در این ظروف غذاخوری شکنندگی آن ها را افزایش می دهد از این رو بهتر است هنگام خرید این ظروف نهایت دقت را به خرج دهید تا هیچ گونه حبابی روی آن ها وجود نداشته باشد زیرا وجود این حباب ها احتمال شکستن آن ها را افزایش خواهد داد.

از مهمترین مزایای استفاده از انواع ظروف شیشه ای می توان به مشخص بودن مواد غذایی داخل آن ها اشاره کرد.

از این رو توصیه می شود هنگام خرید این ظروف نوع شفاف آن را انتخاب نمایید.

توجه به این نکته از اهمیت قابل توجهی برخوردار می باشد که شکل و رنگ مواد غذایی بیانگر کیفیت و تازگی آن ها خواهد بود. همواره توصیه می شود از قرار دادن این نوع از ظروف غذاخوری در شرایط شوک حرارتی به معنای گرم و سرد شدن به صورت شدید و ناگهانی تا حد امکان خودداری نمایید.

در غیر این صورت احتمال شکستن ناگهانی این ظروف افزایش خواهد یافت.

ظروف پذیرایی شیشه ای

خرید سرویس غذاخوری شیشه ای

ظروف آرکوپال

زیبایی انواع ظروف آرکوپال مشابه با ظروف چینی می باشد در صورتی که استحکام آن ها بیشتر است.

در صورتی که این ظروف غذاخوری در مقایسه با ظروف چینی سبک و تا حدودی شفاف هستند. این ویژگی ها باعث شده است تا مورد استقبال عموم افراد قرار گیرد.

در حقیقت انواع ظروف غذاخوری آرکوپال از ظروف شیشه ای زیباتر هستند در صورتی که در مقایسه با ظروف چینی از وزن کمتری برخوردار هستند.

برای تولید ظروف آرکوپال مواد اولیه ظروف شیشه ای همراه با مواد معدنی تا دمای 1500 تا 1600 درجه سانتی گراد حرارت داده می شوند تا به نقطه ذوب برسند.

تمامی مراحل تولید ظروف آرکوپال تا این مرحله به ظروف غذاخوری شیشه ای شباهت زیادی دارد.

اما در مرحله پایانی که به مرحله قالب ریزی مشهور است در عوض قالب ریزی معمولی در دیگر ظروف از دستگاه مشابه سانتریفوژ استفاده می کنند.

در نهایت با استفاده از نیروی گریز از مرکز ظروفی نازک ساخته می شوند. این ظروف مشابه ظروف غذاخوری پیرکس در برابر حرارت از مقاومت قابل توجهی برخوردار هستند.

نکات مهم در خرید انواع ظروف غذاخوری آرکوپال

  •  هنگام خرید انواع ظروف غذاخوری آرکوپال نهایت دقت خود را به خرج دهید تا ظروفی را انتخاب نمایید که دارای موج کمتری باشند. در صورتی که قصد خرید ظروف بلورین را برای کاربرد روزانه دارید توصیه می شود از خرید انواع فانتزی ظروف آرکوپال که
  • شکل ظاهری غیرمعمولی دارند و شستشوی آن ها دشوار است خودداری نمایید.
    در صورت وجود لب پریدگی و یا آسیب ظاهری و خش زیاد در ظروف آرکوپال بهتر است از خرید آن ها خودداری نمایید.
  • وجود لب پریدگی ها علاوه بر این که باعث می شود باکتری ها و عوامل بیماری زا جمع آوری شوند خطر مجروح شدن لب و دهان را نیز به همراه خواهند داشت و شستشوی این بخش های ظروف غذاخوری آرکوپال اندکی دشوار است.

خرید ظروف غذاخوری ارکوپال

خرید ظروف غذا خوری آرکوپال

ظروف چینی

ظروف چینی در حقیقت از انواع ظروف غذاخوری سرامیک محسوب می شوند که برای تهیه، سرو و صرف غذا مورد استفاده قرار می گیرند.

این نوع از ظروف غذاخوری در دو مرحله پخته می شوند و برای عرضه به بازار و مشتریان آماده می شوند.

در مرحله نخست خاک چینی به صورت گل در خواهد آمد و داخل قالب ها شکل مخصوص خود را خواهند گرفت و در کوره حرارت داده می شوند.

در مرحله بعد با استفاده از لعاب خاص پوشانده می شوند و دوباره باید در کوره قرار گیرند.

نکات مهم در خرید ظروف چینی

  • در صورتی که سبک زندگی مینیمال را برای محل زندگی خود انتخاب نموده اید توصیه می شود ظروف غذاخوری چینی ساده که از کیفیت بالایی برخوردار هستند را خریداری نمایید.
  • در صورتی که سبک ظروف غذاخوری آشپزخانه خود را مینیمال انتخاب نموده اید بهتر است رنگ های خنثی و نقش های ساده را انتخاب کنید.
  •  در صورتی که از آن دسته از افرادی هستید که اغلب اوقات مهمانی های بزرگ برگزار می کنید و به ظروف غذاخوری لوکس علاقه مند هستید یک سرویس چینی طرح دار 24 نفره برای شما مناسب خواهد بود.

خرید ظروف غذاخوری چینی

خرید ظروف غذاخوری اپال

ظروف سفال و سرامیک

یکی دیگر از انواع ظروف غذاخوری سرامیکی هستند. در این نوع از ظروف یک بخش از بدنه لعاب خورده و یا بدون لعاب هستند.

تا حدودی می توان گفت ترکیب کریستالی و شیشه ای در ساخت این ظروف مورد استفاده قرار گرفته است.

بدنه آن به صورت کامل از مواد معدنی و غیر فلزی ساخته شده است.

ظروف سرامیکی از جامد شدن مواد مذاب بر اثر سرما تشکیل شده اند. ظروف غذاخوری سرامیک از نوع بدل اغلب چینی هستند.

این نکته را به خاطر داشته باشید که برای درخشندگی بیشتر ظروف سرامیک و لعاب آن ها اغلب از رنگ هایی استفاده می شود که حاوی سرب هستند.

از این رو همواره توصیه می شود از نگهداری غذاها و نوشیدنی های اسیدی در ظروف غذاخوری سفال و سرامیک خودداری نمایید.

همچنین از نوشیدن نوشیدنی های گرم همچون چای، قهوه، آب میوه های اسیدی و ترش در فنجان های سرامیکی و سفالی باید خودداری شود.

خرید ظروف پذیرایی سرامیکخرید سرویس غذاخوری سرامیکی

نکات مهم در خرید ظروف سفال و سرامیک

هنگام خرید ظروف غذاخوری سفال و سرامیک که از انواع ظروف غذاخوری پرکاربرد هستند باید برخی از نکات را مد نظر قرار داد که از مهمترین این نکات می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  •  ترکیب انواع ظروف غذاخوری سفال و سرامیک باید شیشه ای و سفید رنگ باشد.
  •  رنگ های مصنوعی برای تزیین این نوع از ظروف غذاخوری مورد استفاده قرار گرفته باشد که در نهایت باعث خواهد شد تا این ظروف نسبت به آب غیرقابل نفوذ باشند.
  •  جذب آب در انواع ظروف غذاخوری سفال و سرامیک ناچیز است.
  •  رنگ و جلای لعاب که در بخش های مختلف این نوع از ظروف غذاخوری مورد استفاده قرار گرفته اند باید هماهنگ و یکنواخت باشند.
  •  این نوع از ظروف باید از هرگونه تاب برداشتگی عاری باشند.
  •  همچنین باید توجه کنید که لعاب ظرف جوش یعنی هوای زیر لعاب ترکیده شده نداشته باشد.
  •  نهایت دقت خود را به خرج دهید که لب پریدگی، پوسته شدن، شره کردن، موج داشتن لعاب، ترک در بدنه و لعاب نگرفتگی در انواع ظروف غذاخوری سفال و کریستال قابل قبول نیست.
  • همچنین باید دقت کنید که در زیر ظروف سرامیک و سفال باید نام واحد تولیدی، علامت تجاری و یا دیگر مشخصه ها که تولیدکننده را معرفی نماید باید وجود داشته باشد
  •  همچنین استفاده از مهر استاندارد ایران روی این ظروف و بسته بندی آن ها از اهمیت قابل توجهی برخوردار می باشد.

 

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *